четверг, 26 октября 2017 г.

Подорож країною Чарівних ґудзиків



   Ґудзик – тренажер вишуканий та креативний. Він з'являється там,   де є творчі діти та вихователі. Гудзикотерапія надає необмежені можливості для організації інтегрованої діяльності дошкільнят.
   У дошкільному відділенні Запорізької  школи – інтернату «Джерело»  педагоги у своїй роботі також запроваджують метод гудзикотерапії.  Використання великої різноманітності ґудзиків під час корекційних занять та розвивальних ігор дає можливість не тільки ознайомити дітлахів з цим предметом, його призначенням, а й сприяє закріпленню таких понять  як колір, форма, величина. Вправляючись з ґудзиками, у  дитини розвивається координація рухів, посидючість, довільність психічних процесів.
     Інтегроване заняття «Подорож країною Гудзиків - братів» (математика + аплікація, з використанням гудзикотренажерів),  яке було проведене з дітьми середньої дошкільної групи – справжній гімнастичний зал для розуму. Під час подорожі діти побували у «гудзиковій майстерні», де розглянули попередні свої  роботи з ґудзиків; створювали картини  з ґудзиків «Квіти у вазі», «Осіннє дерево». Дітлахи із задоволенням грали, вирішували математичні завдання, робили аплікацію.  Для розвитку навичок самостійності дошкільнят були використані тренажери-застібки,  виготовлені батьками.
Творча неординарна завзятість педагога щодо використання інноваційних методик принесла свої результати: дошкільнята досконало оперують математичними поняттями, використовують у мовленні прикметники, іменники зі зменшено-пестливими суфіксами тощо.
    Тому, ми впевнені: роботу з ґудзиками треба органічно вплітати в освітньо-виховний процес, що дає можливість ефективно організувати роботу з дошкільниками. А також, сприяє розвитку творчого потенціалу дітей, активізації психічних процесів.
Бабаченко В.В.
Коваленко О.М. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий