среда, 30 мая 2018 г.

гра «Кафе «Солодкі мрії»

Гра – це основний вид діяльності дітей дошкільного віку, який є провідним засобом їх виховання. Саме у грі дошкільнят формуються особистісні освіти, необхідні для подальшого шкільного навчання.
Діти старшої групі із задоволенням грають у різні сюжетно-рольові ігри. Вихователем – Зварич Аліною Вадимівною було організовано сюжетно – рольова гра «Кафе «Солодкі мрії». В якій діти змогли розширити свої  уявлення про працю працівників кафе, вчилися самостійно розвивати сюжет гри, підбирали атрибути для своїх ролей. Із задоволенням відвідувачі робили замовлення офіціантам,  користуючись меню, що в свою чергу розвивало діалогічне мовлення. Кухари із задоволенням робили тістечка з кінетичного піску, тим самим розвиваючи свої творчі здібності.
Гарний настрій відвідувачам дарував імпровізований ансамбль. Відвідувачі танцювали під запальні пісні, та підспівували їм. Візит «Ревізора» під час гри, викликав багато позитивних емоцій у дітей. Діти із захопленням розповідали «Ревізору» про свої професії та обов’язки. Сюжетно-рольова гра «Кафе «Солодкі мрії», перетворилася для дітей у справжнє свято, яке подарувало багато ярких вражень.

Відомі психологи Виготський Л.С. і Ельконін Д.Б. довели, що в грі успішніше розвивається особистість, дитина удосконалює свої комунікативні вміння та здобуває нові знання.
Зварич А.В.
Коваленко О.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий