вторник, 20 ноября 2012 г.

ПАМ’ЯТКА БАТЬКАМ, ЯКІ ВПЕРШЕ ПРИВОДЯТЬ ДИТИНУ В ДНЗ

У ДНЗ малюка бажано привести в першій половині дня, коли діти граються. Він познайомиться з однолітками і поступово включиться у спільні ігри.
 Завершивши прогулянку, дитина,можливо, сама захоче разом із новими друзями зайти в ігрову кімнату. Нехай малюк відчує, що це цікаво- відвідати «будинок, де граються діти». 
Заберіть дитину перед обідом. Нехай перспектива пообідати за загальним столом здається їй бажаною й цікавою.
Ви самі відчуєте, коли дитину можна вкладати спати, залишити в дитячому садку на весь день.
Якщо умови дозволять вам не прискорювати події, то перші три –чотири тижні малюка краще забирати з ДНЗ перед денним сном. Оскільки денний сон - ритуал домашній, і дитина особливо потребує фізичного зв’язку з мамою.
Візьміть у дитячий садок тарілку з чашкою, до яких звикла ваша дитина, улюблену іграшку, з якою вона засинає.
Якщо дитина в середині дня починає сумувати за мамою, можна через вихователя передати для неї маленький привіт із дому-цукерку, картинку або просто гарну намистинку. Вручений у потрібний момент сюрприз поліпшить настрій дитини.
Щоб дитині не було так сумно лягати спати у дитсадку, мама може їй дати маленький альбом із сімейними фотографіями (класти під подушку « як оберіг »).
Забираючи дитину з ДНЗ, поцікавтесь у неї, як пройшов день, що вона робила у дитсадку протягом дня. Уважно вислухайте новини, якими хоче поділитися ваша дитина.
Старайтеся частіше спілкуватися з педагогами та помічником вихователя групи, не соромтеся розпитувати їх про свою дитину, обговорювати проблеми та шукати разом шляхи їхнього вирішення.
Якщо ви відчули, що в ДНЗ у дитини виникли проблеми, не відстороняйтеся від них. Далеко не завжди такі проблеми проходять самі собою. Можливо, вам доведеться розпочати все «з нуля » , тобто після знайомства із групою зробити перерву на кілька місяців або взагалі змінити ДНЗ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий