понедельник, 6 ноября 2023 г.

Міжпівкульна взаємодія… Що це та як ми займаймося її розвитком у дошкільному віці?

 

       Міжпівкульна взаємодія – це взаємодія між півкулями головного мозку, що забезпечує злагоджену комунікацію всього органу. Міжпівкульна взаємодія – важливий етап у розвитку мозку дитини, бо саме вона забезпечує швидке переключення між двома півкулями – кожна з яких відповідає за певні функції. Для того щоб зв’язки добре розвивалися, необхідно давати однакові навантаження на ліву і праву частини  мозку, пробувати малювати, ліпити, грати на музичних інструментах обома руками. 

     Педагоги «Джерела» для розвитку міжпівкульної взаємодії  пропонують цікаві ігри та вправи, які корисні всім – і дорослим, і дітям. Такі вправи стали у нагоді батькам і дітям для маленьких перерв в ході заняття, або для налаштування на роботу перед заняттям, або як гра у вільну хвилинку.

     Провели онлайн консультації та  підготували памʼятку для батьків – коли, як і для чого використовувати  вправи для розвитку міжпівкульної взаємодії.                        

  Вихователі рекомендують вправи поступово ускладнювати: прискорювати темп, виконувати с заплющеними очима, підключати рухи очей, язика, підключати дихальні вправи, вмикати веселу музику, влаштовувати невеличкі сімейні змагання. Таким чином, дорослі стимулюють бажання дітей пізнавати щось нове, експериментувати і працювати самостійно, а головне — сприймати мовлення та висловлюватися самим.  

Батьки дітей з особливими потребами відмічають, що такі ігри дозволяють краще сконцентруватися при засвоєнні нових знань, поліпшується увага, дрібна моторика, знижується стомлюваність.

                                                                 Бесєдіна О.І.
                                                                 Коваленко О.М.


Комментариев нет:

Отправить комментарий