среда, 24 января 2018 г.

Креативність – шлях до успіху


Під таким гаслом працюють педагоги дошкільного відділення КЗЗСЗШІ «Джерело» ЗОР.
В дошкільному віці закладаються основи творчої діяльності дитини:
- розвиток здібностей до задуму і його реалізації;
- уміння комбінувати свої знання і уявлення;
- щире виявленні своїх почуттів.
Сприятливе навколишнє середовище, кваліфікаційний психолого-педагогічний супровід є умовами розвитку креативності дитини.      Неординарний, творчий підхід до розвитку креативних здібностей у дітей – одне із завдань педагогів дошкільного відділення «Джерела».
    З метою підвищення професійної компетенції педагогів, ознайомлення  з сучасними технологіями формування креативності дошкільників у світовій практиці та ефективне застосування методів під час роботи було проведено семінар з проблеми «Розвиток креативності у дітей дошкільного віку».
    Педагоги за круглим столом поділилися досвідом щодо використання у власній творчій лабораторії інноваційних методів навчання та виховання (пісочна терапія, лего-конструювання тощо),  визначили пріоритетні напрямки роботи щодо розвитку креативних здібностей дошкільників.
     Цікавою та продуктивною була інформація вихователя Кулікової О.А. з теми  «Імаготерапія, як засіб розвитку емоційно-образного й виразного зв’язного мовлення дошкільників». Завдяки елементам тренінгового заняття педагоги змогли на практиці відчути, що імаготерапія – це ефективний засіб творчого стимулювання дитини щодо розвитку мовленнєвих навичок.

     Родзинка заходу – запуск повітряних різнокольорових  кульок,  що символізував здійснення оригінальних ідей, творчих задумів, найзаповітніших мрій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий