пятница, 16 февраля 2018 г.

Діти «Джерела» крокують стежками творчості Лесі Українки

У дошкільному відділенні КЗ «ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР вшанували  талант і творчість всесвітньовідомої української письменниці, перекладача, драматурга, культурного діяча та поетеси Лесі Українки. З нагоди 147-річниці від дня народження  української письменниці в старшій групі дошкільного відділення закладу пройшло захоплююче заняття «Стежками Лесиної творчості», на якому лунали геніальні рядки поезій письменниці,  діти збагатили свої знання про життєвий та творчий шлях великої поетеси.
      Вихованці під час заняття декламували вірші, грали в улюблені дитячі ігри Лесі, вивчили напам’ять вірш «На зеленому горбочку» за допомогою мнемотаблиці. Інтегроване заняття містило у собі і завдання з грамоти на словниковому матеріалі творів Лесі Українки.
Вихователь  Кулікова О.А. протягом заняття знайомила дітей із творчістю української легенди, демонструючи світлини життєвого шляху поетеси. Організована виставка дитячих  малюнків стала у нагоді при проведенні вікторини на кращого знавця дитячої поезії Лесі Українки. Цікавою для дошкільнят стала інформація про те, як вшановують пам’ять доньки українського народу в різних країнах. 

          Безумовно, такі заняття виховують у дітей любов до українського слова, духовно збагачують їхні маленькі душі, започатковуючи паростки поваги до неньки – України. 





Комментариев нет:

Отправить комментарий