четверг, 31 мая 2018 г.

Тиждень безпеки дитини

   


      Дитинство – найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно і інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування і захисту.


   Навчання дітей основам правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, уміння діяти в екстремальних умовах є одним із пріоритетних завдань у дошкільній освіті. Підсумком підготовки учасників навчально-виховного процесу до захисту та дій в умовах надзвичайних ситуацій, поліпшення якості навчально-виховної роботи у дошкільному відділенні з  питань безпеки є щорічне проведення «Тижня безпеки дитини».
   У рамках Місячника з безпеки життєдіяльності дитини в дошкільному відділенні  з 21.05 – 31.05.2018р. було проведено «Тиждень безпеки дитини». Такий захід є етапом практичного закріплення у дітей знань і навичок з питань безпеки життєдіяльності та практичної підготовки педагогів дошкільного відділення щодо дій у надзвичайних ситуаціях.

   Форми проведення заходу різноманітні: бесіди, дидактичні і сюжетно-рольові ігри, демонстрація навчальних мультиплікаційних фільмів  з питань БЖД, співпраця з батьками.
   Протягом тижня вихователі знайомили дітей з правилами пожежної безпеки, пояснили їм, що вогонь може бути і корисним і небезпечним. Дали уявлення про причини виникнення пожеж, про працю пожежників. Закріплювали знання про виклик, за необхідністю,  допомоги по телефону.

    Було проведено:
·        дидактична гра «Вогонь добрий – вогонь злий»,
·        розглядання ілюстрацій тематичної книги «Наш номер 101»,
·        бесіда «Я вдома сам»
·        бесіда «Безпека при зустрічі з тваринами, як себе поводити»,
·        сюжетно-рольова гра «Сім'я»
·        демонстрація навчальних фільмів з ОБЖД
      Виховували обачність у своїх вчинках, повторили правила поведінки та спілкування з різними людьми, правила поведінки з тваринами. В ігровій формі було обіграно різноманітні ситуації на дорозі.

   «Чужих дітей не буває…» Тож не будемо байдужими до жодних проявів небезпечної поведінки дітей на вулиці, у громадських місцях, у транспорті. Завжди пам’ятаймо: наша увага. повна турбота і допомога – важливі кроки до захисту дітей від будь-якої небезпеки. 
Самарська І.В.
Коваленко О.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий