пятница, 15 марта 2019 г.

Сенсорні подорожі найменших малюків «Джерела»

   
    Ранній вік найбільш сприятливий для сенсорного виховання дітей та накопичення у дітлахів уявлень про навколишній світ. Базовий компонент дошкільної освіти виокремлює сенсорний розвиток як основу  формування всіх ключових компетентностей дитини.
          Головним завданням вихователів ранньої групи КЗ ЗСЗШІ «Джерело»  стало створення умов для   радісного перебування в дитячому  дошкільному закладі, сприйняття прекрасного у  навколишньому світі, забезпечення   розвитку  у малюків  сенсорики, дрібної моторики, тактильних відчуттів і координації, уяви, позитивних емоцій. 
        Естетичний бік занять із сенсорного виховання здебільшого визначається якістю дидактичного матеріалу. Чисті кольорові тони, приємна фактура, чітка форма дидактичних посібників подобається дітям, а отже – сприяє накопиченню сенсорних уявлень.
            Одне з неординарних занять з ознайомлення з природою і розвитку мови дітей раннього віку провела вихователь Діденко Л.В. , яке було побудовано на поданні малечі інформації на сенсорних килимках: «Знайди пелюстку для метелика», «Знайди равлику будиночок»,  «Погодуємо тваринок», «Коли це буває?».  Усі ці ігри склалися в один цікавий сюжет із  позитивними емоціями, переживаннями  та самостійними діями дворічних дітей.
           До виготовлення сенсорних килимків були залученні родини вихованців, які із задоволенням прийняли участь в акції «Сенсорні килимки для моєї дитини». Красивий, безпечний розвиваючий килимок для малюків  можна виготовити своїми руками, - вирішили батьки і це їм вдалося.
Використання яскравих розвиваючих килимків на заняттях приносить естетичне задоволення маленьким дослідникам, мотивує їх до пізнання оточуючого світу.  

            Рaнній розвиток - тільки пoчaткoвий етап навчання діточок  у цьому величезному і складному світі. Педагоги дошкільних груп «Джерела» впевнені, що фантазія вихователів і батьків-однодумців,  бажання творити, виготовляти   корисні розвиваючі іграшки для малюків своїми руками, зроблять процес пізнання малечею великого та загадкового світу цікавим та невимушеним. 
Діденко Л.В.
Конограй І.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий