четверг, 27 июня 2019 г.

Маленьким громадянам – великі права

Кожний народ має свою мову, свої традиції і звичаї, що шанувалися упродовж багатьох століть. А джерелом права будь-якої держави є Конституція, яка закладає підґрунтя організації і діяльності держави та формування у ній громадянського суспільства.
Напередодні Дня Конституції, 24-27 червня, в дошкільних групах були проведені: тематичний день «Конституція України у житті дитини», вікторини «Державні символи України» та «Україна - рідний край». Вихованці дошкільних груп з цікавістю слухали про історію виникнення та прийняття державних символів, відвідали виставки художньої, наукової, історичної літератури, документів, фотографій, присвячених утвердженню незалежності України і державних символів України в шкільній бібліотеці.
Маленькі художники продемонстрували свої вміння в конкурсі малюнків  «З любов’ю до України», «Розквітай, український  рідний  край!» Справжнім фейерверком фарб стала участь дошкільнят  у художній майстерні з малювання на асфальті  "Малюємо щастя".  Доріжки подвір’я освітнього закладу замайоріли яскравими барвами  щастя дитинства, спонукаючи дорослих замислитися над мріями своїх дітлахів.
 Для батьків та працівників освітнього закладу був
запропонований  тематичний стенд «Закон законів», оформлена  книжково-ілюстративна виставка «Конституція - правова основа України».
Усіх бажаючих було запрошено відвідати концерт, присвячений 23 річниці Дня Конституції України - «Слава Україні»,  організований  артистами театру імені Магара.

 І немає сумніву, що саме проведення таких заходів вчить маленьких громадян вільної Держави любити свою Батьківщину - Україну, формує вже у ранньому віці громадську позицію, національну гідність.
 Коваленко О.М.
Конограй І.В.




Комментариев нет:

Отправить комментарий