вторник, 15 июня 2021 г.

А ми знову квестуємо!

 

На сучасному етапі розвитку суспільства, реформування всіх сфер його соціального і духовного життя освіта потребує якісно нового рівня, який відповідав би міжнародним стандартам. Саме тому, зміни системи освіти вимагають створення нових інноваційних технологій навчання. Однією з таких технологій нині може бути квест.

Зважаючи на те, що упровадження в освітній процес квест-технології сприяє всебічному розвитку дітей з різних напрямів: фізичного, пізнавального, соціально-комунікативного  та створенню позитивного емоційного настрою і розвитку соціально-комунікативних якостей, педагоги  дошкільних груп КЗ «ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР активно застосовують її  у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Для дошкільнят середньої групи

вихователем Бабаченко Вітою Віталівною був підготовлений квест «Країна скарбів». Разом із мультиплікаційним героєм Карлсоном  діти вирушили  у пригодницьку подорож у пошуках скарбів.

Під час проходження кожного етапу квесту дошкільнята змушені були виконати логічні завдання,  активно застосувати на практиці свої знання і вміння, щоб отримати від казкових героїв частку карти,  яка допоможе  їм визначити місце-схованку скарбу.  А  пересування «хащами джунглів» та проходження твістер-доріжки, дало змогу дошкільнятам показати свої фізичні здібності. Робота в команді, колективне вирішення загальних завдань та проблемних ситуацій, постійна комунікація з казковими героями та між собою не тільки сприяли розвитку мовленнєвої та пізнавальної діяльності дітей, кмітливості, ініціативності, розширенню загального кругозору, а й дозволили малюкам отримати
естетичну насолоду від творчого напруження своїх інтелектуальних і фізичних сил, а також солодкі подарунки.
Бабаченко В.В.
Коваленко О.М.






Комментариев нет:

Отправить комментарий