понедельник, 6 декабря 2021 г.

Весела подорож «джерелят»

 

Для фахівців КЗ «ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР кожна дитина по-своєму унікальна, кожна дитина - особистість. Вчасно помітити напрямок інтересів, здібностей, допомогти дітям своєчасно їх розвити в собі, відчути себе невід’ємною частиною соціуму – завдання педагогів та батьків.

Тому педагогічний колектив закладу спрямовує всі свої зусилля на створення комфортних сучасних умов для дітей з особливими освітніми потребами, виявлення та розвиток індивідуальних творчих здібностей, усвідомлення себе як особистості.


Кожного року, коли педагоги дошкільних груп готують різнопланові заняття та заходи для своїх вихованців до Міжнародного дня людей з інвалідністю, вони намагаються зробити їх незабутніми, використовуючи сучасні педагогічні ноу-хау.

Зануритися у світ яскравих емоцій та безмежної фантазії, проявити кмітливість, поспілкуватися з домашніми улюбленцями, завітати до країни казкового перевтілення, проявити таланти на танц-майданчику діти мали змогу під час заняття-розваги «Весела подорож «джерелят».

Подорожуючи на казковому потязі країною знань та розваг діти залюбки виконували завдання з різних освітніх напрямів: збирали тваринку з геометричних фігур, звуконаслідували мешканців лісу, спілкувалися з домашніми тваринками, здійснювали покупки у чарівному супер-маркеті.

Родзинкою цього заняття стало застосування елементів боді-арту. Поява фарб, якими можна малювати на руках, викликала у дітей справжній водограй емоцій. Адже стати майстрами з аквагриму та робити розпис на руках своїм друзям, погодьтеся, дозволяють не кожного дня. Аквагрим - це не просто забавка, застосування цієї технології тренує образне мислення, моторику, розвиває смак, почуття кольору та композиції. Затамувавши подих, старанно виводячи кожний штрих, дошкільнята створювали на руках один одному елементи картин в анімалістичному жанрі.

Дарувати кожної миті дітям радість, любов, розуміти їхні труднощі, створювати атмосферу свята, піднесеного настрою, невимушено проводити дошкільників стежкам знань - це не тільки пріоритетні завдання фахової майстерності сучасних педагогів, а й шляхи, які допоможуть дітям з інвалідністю

успішно інтегруватися в соціум.

 Бесєдіна О.І.

Конограй І.В.





Комментариев нет:

Отправить комментарий