вторник, 15 февраля 2022 г.

Перетворення дошкільнят «Джерела» на вражаючих акторів

 

У змістовому наповненні освітньої лінії «Дитина у світі культури» Базового компонента дошкільної освіти відмічено те, що успішною дитяча театральна діяльність є тоді, коли дитина творчо застосовує художньо-мовленнєвий музично-пластично-пісенний досвід у театралізованій грі, сценках, самостійно вигаданих казках, творах інших літературних жанрів.


       Діти дошкільних груп КЗ «ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР постійно залучаються до участі у театралізованих іграх, іграх-драматизаціях,  і ця діяльність є для них найулюбленішим засобом самовираження. Адже, театралізована діяльність у  поєднанні з художньо-мовленнєвою не лише дарує дітям позитивні емоції, а й сприяє їх всебічному розвитку,  ефективно впливає на позитивну динаміку росту рівня мовленнєвої компетенції дитини-дошкільника, формує культуру міжособистісного спілкування, розширює світогляд.   

Кожного місяця маленькі здобувачі освіти дошкільних груп перетворюються на справжніх акторів, а приміщення груп  стають сценами для проявів творчих здібностей малюків.

Ось і цього разу вихователю дошкільної групи «Золотий ключик» Давидовій Анастасії Олександрівні вдалося занурити своїх вихованців у чудовий світ казки. 

Дошкільнята не тільки інсценізували всім відому українську народну казку «Колосок», а навіть інтерпретували твір, вигадавши інше завершення сюжету.  «Казка з дірками», «Що за чим було?», «Про кого йде мова?», «Оціни вчинки героїв», «Казка у музиці», «Ми-сценаристи»  - все це ефективні ігрові методи та прийоми, які допомогли дошкільнятам пригадати зміст казки, охарактеризувати вчинки та особисті якості герої твору,  удосконалити мовленнєві навички та свої знання з морального виховання.  Дуже цікавим для малюків було завдання з визначенням вибору музичних композицій для характеристики поведінки героїв.

Створені декорації, музичне оформлення, костюми  та блискуча гра акторів допомогла глядачам опинитися у надзвичайному світі мистецтва.    


Педагоги закладу впевнені, що залучаючи малюків до яскравого  світу театру, вони виховують в них художній смак, розвивають творчий потенціал, формують стійкий інтерес до театрального мистецтва, що надалі визначить потребу кожної дитини звертатися до театру як до джерела емоційного співпереживання, творчої співучасті.

Давидова А.О.

Коваленко О. М.



Комментариев нет:

Отправить комментарий