четверг, 13 апреля 2023 г.

Маленькі помічники

 

    


  Будь-хто з батьків хоче, щоб його дитина виросла успішною і самостійною людиною. А для цього потрібно забезпечити постійний контакт з дитиною.  Діти так і норовлять приміряти на себе роль дорослих - то беруться за пилосос, то намагаються перемити посуд, то хочуть брати участь в приготуванні пирогів. Для дитини домашні обов'язки здаються черговою розвагою, але її ентузіазм можна і потрібно використовувати.

     Дошкільнята школи-інтернату «Джерело» також долучаються допомагати батькам з домашніми справами.

     Наші діти привчалися до господарства поступово, починали з невеликих завдань. В садочку малюки повторювали все за оточенням: допомагали вихователю в прибиранні іграшок, вчителю з проведенням занять, няні допомагали виставляти посуд. Через сюжетно-рольові ігри діти переносили відносини батьків, повсякденний побут вдома. 

     Через воєнний стан, нажаль, діток ми бачимо лише через екрани моніторів. Але хочеться відмітити, що вони наповнені енергією та запалом. Щоб додати різноманіття та позитивних моментів в їх сім’ї, ми запропонували взяти участь в челенджі «Маленькі помічники». Батьки залюбки з малюками прийняли участь і поділилися фотографіями, де наші вихованці допомагають в хатніх справах.

    Коли дорослі просять дитину допомогти їм, вона відчуває себе потрібною, впевненою, незалежною і  любимою.

Зуб В.І.

Мовчан В.Г.





Комментариев нет:

Отправить комментарий