пятница, 9 ноября 2018 г.

До дитячого садка без сліз


        Ранній вік – унікальний період у розвитку дитини.  Кожної миті малюк пізнає оточуючий світ, стає допитливим дослідником. І ось перед ним відчиняються двері дитячого садочку, де його чекають, будуть любити і поважати. Але ж там деякий час не буде матусі!  І на очах з'являються сльози.
Можна   констатувати, що перші кроки у дитячому освітньому закладі – це  неспокійний період для дитини та її батьків.  Педагоги дошкільних груп КЗ «ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР мають грунтовний досвід з вирішення проблеми адаптації дитини до умов перебування у дитячому садочку і завжди готові надати допомогу батькам. Проблема «Перші результати адаптація дитини до умов дитячого садочка» - і  стала темою першої в цьому році  конференції для батьків, яку проводила Хайбулаєва Міла Вадимівна.
         У листопаді 2018 р. в  межах висвітлення проблеми адаптації дитини до умов дошкільного закладу слід    у  групі дітей раннього віку відбулося засідання батьківського клубу «Молода сім’я»,  під час якого розглядалися наступні питання:  Чому період адаптації не проходить швидко? Як допомогти дитині пережити період адаптації? Які фактори можуть негативно вплинути на формування адаптаційних механізмів дитячого організму?
У дружньому колі педагоги групи та батьки обговорювали проблемні питання, ділилися досвідом, розробляли дорожню карту дій молодих батьків. А тренінгові вправи «Щаслива дитина»,    «Сонячні промінчики», « Інтереси та захоплення  дитини», «Родинне коло»  допомогли розкритися батькам на конференції, стати помічниками в роботі педагогів.
Загальна співпраця колективу батьківсько-педагогічного  клубу допомогла розробити пам’ятки для тих батьків, малюки, яких ще проходять адаптацію.
Не залишилися без подарунків і головні герої конференції – діти. Вони отримали веселі розмальовані кульки від свої батьків.
Педагоги «Джерела» з упевненістю  можуть констатувати, що саме такі види роботи  з батьками сприяють формуванню позитивних емоцій у батьків, налагодженню доброзичливих стосунків у групі, а головне,  створюють міцний фундамент для комфортного перебування дитини у дитячому освітньому закладі.
Хайбулаєва М.В.
Конограй І.В.



Комментариев нет:

Отправить комментарий