пятница, 1 февраля 2019 г.

«Хата на тата» у «Джерелі»


Хто з нас не пам’ятає уявну картинку, на якій жінка підтримує вогонь у печері, а чоловік йде на полювання за мамонтом. У багатьох сім’ях і до сьогодні зберігається подібна тенденція. Тато багато працює, приходить додому пізно, втомлений. Він точно є, але в житті дитини його практично немає.
Вже стало звичайним, що чоловікам-татусям відводиться лише роль «годувальника» сім’ї.  Та  інколи татусі забувають, що чоловікові у якості батька  відведені більш важливі та цінніші ролі: наставника й вчителя,  товариша в активних іграх, захисника, взірця рольової моделі.
Іноді  чоловікам лише потрібно показати, що вони необхідні дружинам, дітям, що їх поважають, люблять, цінують.
День батька в Україні поки не має офіційно визначеної дати.  Але ж, мабуть, і не треба чітко визначеної та офіційно затвердженої дати, щоб висловити свою повагу та любов до рідної людини.
Третий рік поспіль у КЗ ЗСЗШІ «Джерело»  шанують почесне звання «БАТЬКО». У січні цього року для мужніх, добрих татусів, колектив дошкільних груп «Джерела» підготував веселе свято «Хата на Тата».
Діти у піснях, віршах, таночках висловлювали надзвичайну повагу, любов та подяку своїм татусям. Разом з малечею татусі активно приймали участь у різноманітних конкурсах: «Зробіть один одному компліменти»,  «Збудуй будинок», «Зроби сучасну зачіску донці», «Приготуй родинну романтичну вечерю» та інші, де всі змогли проявити свою винахідливість,  спритність, креативність. Кожен конкурс закінчувався врученням призів – іграшок для дітей та невеличких кумедних подарунків для татусів. Родзинкою свята став запальний танок татусів з донечками.
Наприкінці свята для всіх родин дошкільних груп закладу була  проведена дискотека «Тато, мама, Я - разом ми сім’я».

Цей надзвичайно  теплий, родинно-затишний захід довів усім присутнім, що роль батька в житті дитини безцінна, і вона  не повинна знецінюватись. Адже навички, які  передає батько дитині, допомагають малечі стати сильними, самодостатніми й впевненими в собі. І якщо з перших тижнів життя між ними формується міцний зв'язок, то з роками він буде тільки міцнішати!


Жилович Л.Б.  Коваленко О.М. 
Конограй І.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий