понедельник, 28 января 2019 г.

Конкурс бізібордів – прояв креативності батьків «Джерела»

Ефективна робота дошкільного закладу неможлива без активного залучення родин до участі в освітньому процесі.  Тому педагогічний колектив дошкільних груп КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР продовжує із задоволенням співпрацювати з батьками вихованців для створення сучасних умов щодо розвитку та соціалізації вихованців.
  Третій  рік поспіль в дошкільних групах триває проект «Створюємо сенсорне середовище разом»,  у рамках якого проходять різноманітні акції: «Музичні інструменти власноруч», «Театр для вас, діти», «Чарівні ґудзики», «Новорічна іграшка».  Цього року    батьки дітлахів  дошкільних груп приймали участь в акції  «Подаруй бізіборд дитині»,  метою якої було виготовлення сенсорних килимків або бізібордів. Корисність цих  іграшок переоцінити неможливо! Адже використання бізібордів та сенсорних килимків у роботі сприяють: розвитку у  малечі дрібної моторики, логіки та мислення,  вивченню різних кольорів, цифр, мір часу,  формуванню причинно-наслідкових зв'язків, розвитку самостійності та  пізнавальної активності,  довільності (уміння грати за правилами й виконувати інструкції).
Креативність підходу батьківської громади до участі в акції перевищила всі очікування! На виставку-конкурс «Найкращій сенсорний килимок або бізіборд» було представлено 23 роботи, які вразили не тільки своєю креативністю, естетичним виглядом, а, перш за все,  функціональністю.
Визначити переможців допомогло незалежне голосування педагогів, учнів, батьків «Джерела», у якому прийняло участь 266 осіб.
Педагогічний колектив урочисто нагородив переможців конкурсу, а також  виніс велику подяку всім батькам, які активно прийняли участь в акції.

 Всім відомий вислів «будинок починають будувати з фундаменту»,  і як приємно, що фундаментом для розвитку маленьких вихованців «Джерела» є не тільки діяльність педагогів, а, насамперед, щоденна  участь в житті дитини  батьків. Адже найголовніше - це бажання батьків приділяти час для занять з власними дітьми. Трохи терпіння, часу, фантазії,  любові - і у вашої дитини з'явиться нова чудова, а головне корисна іграшка. Нагородою за створену власноруч цікавинку стануть слова дитини: «Ми зробили разом! Мої батькі найкращі!»

 Коваленко О.М.
Конограй І.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий