понедельник, 11 ноября 2019 г.

Спільна справа заради дітей

Сучасні батьки повсякчас заклопотанні щоденними справами, тому часто покладають відповідальність за розвиток, навчання й виховання своє дитини на дошкільний заклад. 
     Щоб залучити батьків вихованців до активної участі в житті закладу та дати можливість поділитися своїм досвідом щодо виховання власних дітей  в середній дошкільній  групі для  дітей з порушенням мовлення КЗ «ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР, вихователем Діденко Л.В.,  була проведена  батьківська конференція «Як батьківські слова впливають на дитину». Метою заходу  було розширення  психолого-педагогічний світогляду батьків із питаньпозитивного досвіду виховання в сім’ї; створення  дружніх і доброзичливих стосунків, спонукання батьків до вільного невимушеного спілкування.
       Враховуючи, що нестримний темп життя, постійні стреси негативно впливають на емоційний стан дорослих й  дітей, вихователь запропонувала батькам уявити себе дітьми і використала різні стимулятори, що впливають на органи чуття, тактильні та вестибулярні рецептори, сприяють розвитку мовлення. Під час  заходу педагог запропонувала батькам практичні вправи для кращого пізнання один одного, виявлення помилок у спілкуванні з дитиною, визначення слів, які дають малюкові відчуття спокою та впевненості. Педагог також ознайомила батьківську громаду з нетрадиційними методиками які сприяють розвитку мовлення у дітей. У затишній атмосфері батьки комфортно та продуктивно спілкувалися, вільно обговорювали проблеми та висловлювали свої думки.

       Організувати взаємодію із сім’єю не дуже просто. Це робота не одного дня і не одного заходу.  Успіх цієї роботи залежить від інтуїції педагога, його професійної компетентності,  вміння знайти індивідуальний підхід до кожної родини. І дуже важливо, що батьки «Джерела» розуміють важливість таких родинних конференцій. Адже,  активна співпраця педагогів з батьками забезпечує міцне партнерство та співпрацю у такій важливій справі як виховання щасливої дитини.
Діденко Л.В.
Конограй І.В. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий