четверг, 13 февраля 2020 г.

Дошкільнята «Джерела» учасники передачі «Смачно і корисно»

Дитина пізнає світ за допомогою органів чуття через безпосередній контакт з навколишнім середовищем. Подразнення аналізаторів стимулює активність мислення. Що різноманітніше середовище, що більш насичене сенсорними еталонами, то більше імпульсів для роботи мозку воно дає. Тож ми маємо постійно оновлювати і збагачувати простір навколо маляти, як у дитсадку, так і вдома. Багато цікавих можливостей для цього пропонує кулінарія.
Вихователі  старшої дошкільної  групи «Золотий ключик» підхопили цікаву ідею та почали цикл  кулінарних занять  на тему: «Смачно і корисно», під час яких вихованці розкривають секрети корисної їжі,  діти розробляють меню страв на кожен день, створюють кулінарні корисні шедеври.
  Ось і сьогодні дошкільнята завітали до «студії» кулінарної передачі, під час якої  самостійно готували смачні та корисні цукерки з сухофруктів та горіхів. Заняття містило дидактичні  ігри:  «Розбери посуд за матеріалом», «Відгадай професію»,  «Вгадай за описом», де діти мали змогу закріпити знання про професії; матеріал, з якого роблять посуд; назви сухофруктів. Проведена сюжетно-рольова гра «Магазин»   підтримала інтерес дітей до теми, дала змогу збагатити соціально-ігровий досвід дітей та розширити їхній словниковий запас. Наприкінці заняття вихователь Коваленко А.О. провела чайну церемонію, де дошкільнята мали змогу самостійно приготувати чарівний чай, який виконує всі бажання та поласувати приготовленими власноруч цукерками.  А  квітка чаю з Індії, яка розквітла на очах дітей, викликала шквал емоцій у дітлахів.
Також маленькі кулінари випробували себе у ролі майстер-шефів, кваліфіковано провели майстр-клас по виготовленню смаколиків для всіх присутніх педагогів.
Приготування та інші завдання дуже сподобались усім учасникам, які вдало впоралися з усіма завданнями. Заняття вийшло насиченим та незвичайним!

Кулінарний процес не лише дарує дітям позитивні емоції, а й сприяє їх всебічному розвитку. З огляду на все вищесказане кулінарне заняття з його розмаїттям предметів, матеріалів, продуктів, запахів і смаків можна вважати справжнім «сенсорним центром» – базою для  розвитку мислення, підвищенням пізнавальної активності дитини.
Коваленко А.О.
Коваленко О.М.











1 комментарий:

  1. Your Affiliate Money Making Machine is ready -

    Plus, making profit with it is as easy as 1, 2, 3!

    Here's how it works...

    STEP 1. Choose which affiliate products you want to promote
    STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (this ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. Watch the system explode your list and upsell your affiliate products all by itself!

    So, do you want to start making money?

    Click here to make money with the system

    ОтветитьУдалить