пятница, 13 марта 2020 г.

Освітні подорожі з LEGO дошкільників Джерела

Як відомо, наразі LEGO-педагогіка – одна із сучасних і поширених педагогічних систем, яка використовує трьохвимірні моделі реального світу та здійснює предметно-ігрове середовище навчання і розвитку дитини. В дошкільних групах школи-інтернату вважають, що кожна дитина – природний конструктор, винахідник і дослідник. А цеглинки LEGO є  однією з найулюбленіших іграшок дітей-дошкільників, що допомагають формувати математичні навички, стимулюють мовленнєвий розвиток і розумові здібності.
В молодшій групі  вихователь Кучеренко Алла Віталіївна презентувала інтегроване заняття з математики і конструювання на тему «Пригоди в казковому лісі», яке проводилось у формі гри-подорожі, насиченої завданнями різного спрямування та пов’язаними певним сюжетом. Заняття педагога урізноманітнило види діяльності з лего-конструювання, що дозволило розкрити потенційні здібності вихованців, надало можливість  застосовувати набуті знання у практичній діяльності. А цеглинки LEGO стали головним атрибутом заняття. Конструювання місточків, створення лего-ялинок, виготовлення подарунків для мешканців лісу допомогло маленьким мандрівникам досягти освітньої мети подорожі.
Розвитку математичних компетентностей сприяло виконання завдань: «Намисто для Сороки» (з різнокольорових макаронів), «Будуємо поїзд», «Гостинці для зайчика» 
(конструкція LEGO) сприяли розвитку у дошкільнят дрібної моторики рук, формуванню вмінь розрізняти основні кольори, закріпленню знань про геометричні фігури (круг, квадрат, трикутник), порівнянню груп предметів за величиною. А музичні фізкультхвилинки й рухливі ігри створювали захоплюючу та  емоційно-насичену атмосферу заняття.  Упродовж всієї гри-подорожі дошкільнята відчували радість від процесу та результатів освітньої діяльності.
Одже, відійти від педагогіки копіювання, шаблонування, практики однієї правильної відповіді та нав’язування своєї думки дитині – творче кредо спеціалістів з дошкільної освіти школи-інтернату.

Сподіваємося, що й надалі  кожне заняття для дошкільнят «Джерела» стане незабутньої мандрівкою у світ пізнання та розкриття таємниць навколишнього світу.    
Кучеренко А.В.
Конограй І..В.









Комментариев нет:

Отправить комментарий