четверг, 28 сентября 2023 г.

Челлендж у "Джерелі" «Вітаміни на городі»

 Природа – могутнє джерело пізнання, яке через спілкування розкриваєдитині свої таємниці й робить її більш чутливою до навколишнього світу. Одним із провідних завдань дошкільного відділення «Джерела» є екологічне виховання підростаючого покоління, що здійснюється на всіх етапах життєдіяльності дитини. На початку осені у старших групах дошкільного відділення «Джерела» пройшов челлендж «Вітаміни на городі», який допоміг дітям пізнати світ живої природи, зрозуміти його таємниці та весело провести час. 

     Пізнавальні відео, презентації та онлайн-зустрічі дали дітям змогу засвоїти наукові знання про взаємозв'язок природи, суспільства і людської діяльності, зрозуміти багатогранну цінність природи для людей, потреби спілкування з природою, оволодіти нормами правильної поведінки в природному середовищі.

      Особливе значення у формуванні бережливого ставлення до природи має приклад не тільки вихователя, а й батьків. В умовах челленджу діти передавали естафету один одному, розповідаючи про свій улюблений овоч або фрукт, чим він корисний і як його використовують. В ході проведення челленджу діти разом з батьками провели цікаву роботу на городі вдома. 

Вони не просто разом збирали врожай, а й закріплювали знання дітей про вітаміни які містяться в овочах та фруктах та про те, що вітаміни – незамінні компоненти повсякденної їжі, дефіцит яких спричиняє різні хвороби.

Отже, ми продовжуємо формувати бережливе ставлення дітей до природи і пам’ятали головне, що природа і людина тісно взаємопов’язані між собою. 

Давидова А.О.
Коваленко О.М.


 



Комментариев нет:

Отправить комментарий