понедельник, 16 октября 2023 г.

Фізична активність дітей дошкільного віку "Джерела" в умовах воєнного стану

 

Фізична активність – важлива умова росту здорової дитини!

Фізична активність є важливою складовою розвитку дитячого організму, стимулятором практично всіх функцій організму, запорукою фізичного й розумового здоров’я. 

Під час воєнного стану всі люди нашої країни, а діти насамперед, знаходяться в умовах постійної психологічної напруги, яка негативно впливає на стан здоров’я. Відчуття тривоги, напруги, страху, невизначеності, а для людей, що виїхали за кордон додається ще й проблема адаптації в новому середовищі – це чинники, через які ускладняється процес повноцінної соціалізації дитини і разом з тим процеси розвитку і покращення фізичного здоров’я. Тому батькам дуже важливо не забувати про фізичне виховання своїх дітей і не нехтувати елементарними фізичними вправами дітьми в домашніх умовах.


Протягом минулого навчального року, під час дистанційного навчання педагоги дошкільного відділення «Джерела» рекомендували батькам також проводити (по можливості) більше часу з дітьми на свіжому повітрі і обов’язково грати з ними в рухливі ігри. Регулярна фізична активність, яка входять у режим дитини, сприяє зміцненню здоров’я та підвищує ефективність розумової діяльності. 

Ми нагадуємо що основною задачею батьків у фізичному вихованні дітей в домашніх умовах є систематичне заохочення до виконання фізичних вправ дітьми, як наприклад виконання вправ разом з батьками, старшими сестрами чи братами, проведення змагань між дітьми в ігровій формі. 


Батьки дітей дошкільного відділення не забувають про заняття фізкультурою дітьми  в домашніх умовах та використовують ранкову гімнастику, систематичні вправи в домашньому спортивному куточку або на спортивному майданчику у дворі, вечірню пробіжку з татом (з мамою чи старшими братами і сестрами)  – все це допомагає підтримувати фізичне та психологічне здоровʼя дітей у цей нескладний час.   

Діденко Л.В.
Коваленко О.М.


Комментариев нет:

Отправить комментарий