пятница, 17 ноября 2023 г.

Конструктори «LEGO» як допоміжний інструмент в процесі навчання та виховання дітей

 

Конструювання для дітей дошкільного віку є важливою ініціативою, оскільки це сприяє загальному розвитку малюків, а також підготовці їх до навчання. Використання конструкторів в дошкільному віці може допомогти розвивати різні аспекти, включаючи когнітивні, соціальні та моторні навички.

Педагоги дошкільних груп нашого навчального закладу знають, що конструктори «LEGO» виявилися вельми ефективними як допоміжний інструмент у процесі навчання та виховання дітей, тому використовують «LEGO» постійно для різних навчальних цілей.

Під час дистанційного навчання педагоги «Джерела» пропонують  вихованцям  різні завдання з конструювання, інтегрують конструктор «LEGO» в свої заняття, що сприяє розвитку різних аспектів, таких як творчість, логічне мислення, уява, технічна компетентність і соціальні навички.

 Діти створюють свої власні конструкції та історії за допомогою «LEGO» ще з молодшого віку. Це сприяє розвитку творчих здібностей та уяви, а ще такі заняття добре розвивають дрібну моторику рук. Збираючи  дрібні частинки «LEGO», малюки вчаться керувати своїми руками та розвивати координацію рухів,  що безпосередньо впливає на розвиток мовлення дитини.  Також навик мовлення розвивається в процесі побудови конструкції: вихователі пропонують батькам весь час спілкуватися з дитиною, вчити назви предметів, форми і кольори, проговорювати свої дії.           

У більш старшому віці вихователі пропонують дітям завдання на збір більш складних моделей «LEGO», що  вимагає логічного мислення та вміння вирішувати проблеми. Це допомагає дітям вчитися розуміти послідовність подій та причинно-наслідкові зв'язки.

Педагоги дошкільних груп «Джерела» широко використовують конструктори «LEGO» для розвитку математичних концепції: дитина освоює основи геометрії, починає розбиратися в пропорціях, підраховує кількість необхідних деталей. Це сприяє майбутньому процвітанню в шкільному навчанні.

Ще багато можна розповідати про переваги  конструкторів «LEGO», але краще спробувати самостійно побудувати щось цікаве зі своєю дитиною. Ми вважаємо, що від такої пропозиції не відмовиться жоден малюк.

Четверик А.О.

Коваленко О.М. 



Комментариев нет:

Отправить комментарий