среда, 7 февраля 2024 г.

РУХАНКИ ВДОМА – ПРИКЛАД ДЛЯ ВСІХ

 


Ні для кого не секрет, що рух – це життя. Якщо людина багато рухається, стан її здоровя покращується. Порівняно з дорослими людьми, діти, а особливо дошкільнята, рухаються набагато більше: вони постійно бігають, стрибають і танцюють. Тому іноді дітям так важко всидіти на місці під час занять. На допомогу дошкільнятам, вихователям та їх батькам приходять руханки.



   Руханка – це невеличкий комплекс фізичних вправ, супроводжуваних віршиками, музикою або пісеньками. Завдання такої рухової паузи – зняття напруги, попередження перевтоми. Крім того, рухова активність сприяє насиченню мозку киснем і, як наслідок підвищення працездатності, уваги, розумової активності. 

Руханки сприяють підвищенню емоційного стану та настрою в дітей, допомагаючи вивільнити ендорфіни, які викликають відчуття радості та задоволення. Також руханки навчають соціальній взаємодії та спільній грі, розвиваючи навички спілкування та співпраці між дітьми. 


Рухові паузи сприяють розвитку фізичної активності та моторики в дошкільнят, допомагають змалечку формувати любов до здорового способу життя та щоденної фізичної активності. Крім того, завдяки руханкам можна розвивати координацію, гнучкість та деякі силові навички.

Навіть під час онлайн-навчання ми проводимо рухові паузи з дітьми. Головним аспектом є зацікавленість дітей в участі у руханках, а також мотивація вихователів і батьків у збереженні здоров’я і емоційного стану дітей. 

 Діденко Л.В. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий