четверг, 10 января 2019 г.

«Вивчаємо природу разом» або екологічне виховання дошкільнят і сучасні інноваційні технології в «Джерелі»

          Природа – невичерпне джерело всебічного розвитку дитини, тому однією з головних проблем сьогодення є формування системи наукових знань, поглядів, переконань, які закладають основи відповідального та дійового ставлення до навколишнього середовища.
      З метою презентації  сучасних методів екологічного виховання дітей, педагоги  дошкільних груп «Джерела» прийняли участь у постійно діючому семінарі-практикумі «Екологічне виховання дошкільнят і сучасні інноваційні технології».  На  засіданні вихователі прослухали консультацію, яку підготувала Бабаченко В.В. «Авторська казка з екологічного виховання», познайомилися з поняттям «сторітелінг».
Власними доробками та методичними рекомендаціями щодо використання такого виду роботи як створення власноруч мультфільмів з екологічної тематики поділилася з колегами педагог-початківець Коваленко А.О., яка ефективно застосовує таку форму роботи  з дошкільниками.
     Театралізоване мистецтво близьке і зрозуміле дітям, адже в його основі лежить гра, а ігрові моменти дають можливість дитині з задоволенням  поринути в світ театру, полюбити його, реалізувати свої можливості.  Кучеренко А.В. більш детальніше розповіла педагогам про естетико-екологічне виховання засобами театральної діяльності.
      Практична частина семінару-практикуму зібрала необхідний вихователям матеріал для проведення роботи з дітьми з екологічного виховання. А саме:
·        авторські презентації по ознайомленню дітей з екосистемами: гори, річки, озера, моря, ліси, пустелі;
·        пам’ятка для вихователів «Використання авторських казок природознавчого змісту у процесі екологічного виховання»;
·        створення кейсу дитячих казок на екологічну тематику.
    До семінару було залучено  батьків вихованців, які із задоволенням та творчим натхненням прийняли участь в акції «Вивчаємо природу разом», метою якої було виготовлення  сенсорних килимків на екологічну тематику.  
     Підсумком акції стане конкурс на кращий сенсорний килимок, під час, якого за результатами незалежного голосування, будуть визначенні переможці та найактивніші учасники.

    Педагоги «Джерела» своєю діяльність доводять, що екологічне виховання тільки тоді буде успішним, коли воно стане  супутником життя для дитини і його батьків.

 Коваленко О.М.
Конограй І.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий